• Merhaba, seni biraz tanıyabilir miyiz?

→  Merhaba ben Erciyes üniversitesi hemşirelik bölümü 2.sınıf öğrencisiyim.

  • Hemşirelik eğitimi kaç yıl sürüyor?

→  Hemşirelik eğitimi 4 yıl sürüyor.

  • Hemşirelik bölümünü neden seçtin, istediğin bir bölüm müydü?

→  Hepimizin istediği farklı meslekler vardır. Onlar da olmazsa diye seçeceğimiz ikinci tercihler bir de. Sağlık alanı benim alan olarak seçeceğim ikinci tercihimdi.

  • Atama süreci nasıl ? Okul bittikten sonra herhangi bir sınava giriyor musunuz?

→  Atanmak için kpss sınavına girmek zorundayız.

  • Staj yapıyor musunuz? Bu süreci bize anlatabilir misin?

→  Üniversite hastanesinde stajımızı okuduğumuz yarıyıl içinde yapıyoruz. 2.sınıftan itibaren hastanede staj hayatımıza başlıyoruz.

  • Hemşireler nerelerde çalışabilir?

→  Hemşire demek insan bakımı demektir. Bu yüzden birçok yerde çalışabiliriz. Hastaneler, yurtlar, ASM ler,bakımevleri…

  • Bulunduğun üniversitenin size sağladığı avantaj ve dezavantajlardan  bahseder misin?

→  Akreditasyon belgesinin olması üniversitemizin adını diğer üniversitelere göre biraz daha ön plana çıkarıyor. Tanınmasını sağlıyor.

  • Fakülte ve kampüs ortamı nasıl?

→  Fakültemizde amfilerde ders görüyoruz. Haliyle öğrenci sayısı fazla. Bu yüzden zorluk çekebiliyoruz. Kampüsümüzde yer alan birçok kafe var. Seçenek çok olduğu için rahat zaman geçirebiliyoruz. Aynı zamanda hemen fakültemizin yanında yer alan kütüphanede bize oldukça yarar sağlıyor. Öğrenci işlerinin de hemen fakültemizin yanında yer alıyor oluşu da bir başka yarar. Kampüs içinde otobüs bulunması sebebiyle ring sisteminin olması öğrenciler açısından da bir avantaj. Onun dışında kampüste hastanenin yer alması bulunduğumuz konumu yoğun ve işlek bir yer haline getiriyor. Üniversitenin çevresinde öğrenci yurtlarının olması ve yurt harici kalabilecekleri apart evlerin bulunması da bir başka avantaj.

  • Bulunduğunuz şehirde öğrenci olmak nasıl, kolay mı? (ulaşım, kira vs.)

→  Kayseri de öğrenci olmak güzel. Keşfedildiği takdirde yapılabilecek birçok güzel etkinlik var. Kültür açısından inanılmaz bir şehir. Ulaşım için tramvay ve otobüsler var. Onlarla da her yere ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor. Ev kiraları diğer şehirlere oranla ideal fiyatlar. Öyle çok uçuk fiyatlar değil. Aynı zamanda özel yurt ücretleri de çok fazla değil. Öğrenci olduğumuzu da hesaba katarsak öğrenci her zaman kendisi için en uygun yeri buluyor.

  • Pratik dersleriniz nasıl oluyor? Bahseder misiniz?

→  Uygulama derslerimizi laboratuvar ortamında işliyoruz. Anatomi laboratuvarına birçok kez gitmişliğimiz var. Aynı zamanda fakülte içerisinde de yer alan laboratuvarda da uygulama derslerimizi işliyoruz.

  • Sınav sisteminiz nasıl? Sınıfı geçmek zor mu?

→  Sınav sistemimiz Modül sistemine dayalı bir sistem. Modüllerin içerisinde anatomi fizyoloji histoloji gibi alanlara ait konular var. Her dönem 3 Modül görüyoruz. Bir modülü yaklaşık 5 hafta içerisinde bitiriyoruz. Biten her modülün ardından sınav oluyoruz. Olduğumuz sınavlar vize yerine geçiyor. Son modülün de vize sınavını olduktan sonra final sınavlarımız başlıyor. Yani her dönem 3 vize 3 final sınavımız oluyor. Sınıfı geçmek zor mu sorusuna gelirsek bence hiç zor değil. Sadece çalışmak gerekiyor. 60 notunu geçersek büte kalmıyoruz.

  • Tercih dönemindeki arkadaşlara, okuduğun üniversiteyi ve bölümü önerir misin?

→  Öneririm. Çünkü gerçekten gerek öğretim görevlileri gerek almış olduğumuz eğitimle hem bakış açımız değişiyor hem de vizyonumuz gelişiyor.

  • Son olarak üniversiteye yeni geçen arkadaşlarımız için söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

→  Bu bölümü gerçekten severek yapmak istiyorsanız gelmenizi tavsiye ederim. Eğer kendinizi iyi tanıyorsunuz gelmelisiniz. Çünkü bizim işimiz insan. Kendimi tanımayan bilmeyen hiçbir hemşire ilerde hastalarını anlamıyor. O yüzden de isteyerek gelmelisiniz

SORULARINIZ İÇİN: