- Merhaba, seni biraz tanıyabilir miyiz?
→ Merhaba, ben Sena Gökpınar. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde 3. sınıfa geçmiş bulunmaktayım.
- Bulunduğun üniversitenin size sunduğu avantaj ve dezavantajlar nelerdir?
→ Avantajlarından bahsedecek olursam Türkiye’nin en başarılı ve köklü üniversitelerinden biri olmasından dolayı akademik kadronun gerçekten çok kaliteli olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Bütün hocalarımız kendi alanlarında en iyilerinden biri. Bazı pratiksel işlemleri erkenden öğrenip kolayca aşina oluyoruz. Sınıf mevcudumuzun fazla olması ise dezavantaj olarak düşünülebilir.
- Diş hekimliği okumak zor mu?
→ Diş hekimliği okumanın tabii ki de zorlukları var. Özellikle fiziki açıdan zorlukları mevcut. Yani pratik derslerde fiziki yorgunluklar meydana gelebilir, ileride iş hayatında da aynı şey geçerli. Teorik anlamda zor diyemem. Ortalama zorlukta olduğunu söyleyebilirim.
- Fakülte ve kampüs ortamı nasıl?
→ Hacettepe’de bildiğiniz gibi iki kampüs var. Sağlık kampüsü ve diğer bölüm kampüsleri olmak üzere. Bizim fakültemiz sağlık kampüsünde bulunduğu için çok da bir kampüs ortamı yok aslında. Genellikle hastane olduğu için bunu söylüyorum. Ama fakültemizin hemen yanında öğrencilerin gezebileceği ve oturabileceği kafeler mevcut. Bundan dolayı da kampüs açığını bir nebze kapatıyor diyebilirim.
- Bulunduğunuz şehirde öğrenci olmak nasıl, kolay mı?(ulaşım, kira vs.)
→ Ankara’da genel olarak ulaşım büyük şehirlere göre çok kolay. O konuda bir korkunuz olmaması gerektiğini söyleyebilirim. Kira ücretleri için ise yerine göre ortalama yerine göre ise ortalama üstü diyebilirim. Birkaç arkadaş eve çıkarsanız maddi açıdan çok zorlanacağınızı düşünmüyorum.
- Sınav sisteminiz nasıl, sınıfı geçmek kolay mı?
→ Sınav sistemimiz, vize ve finalden oluşmaktadır. Dersten kalırsak yazları yapılan bütünleme sınavlarına giriyoruz. Sınıfı geçmek biraz da kişiye bağlı açıkcası. Yani hiç çalışmadan sınıfı geçebileceğiniz fikrine lütfen kapılmayın.
- Diş hekimliği okumak masraflı mı, malzemeleri nasıl temin ediyorsunuz?
→ Diş hekimliği en masraflı bölümlerden biri olabilir. Kullandığımız aletleri ve malzemeleri hep kendimiz almak durumundayız. Bu malzemeleri diş depolarında kolayca temin edebiliyoruz. Ama kullanılan alet ve malzemelerin masraflı olduğunu bilerek tercih etmenizi öneririm.
- Teorik ve pratik dersler nasıl oluyor?
→ Teorik dersleri amfi ortamında tüm sınıfla birlikte işliyoruz. Pratik dersler için de özel laboratuvarlarımız mevcut. Hocalarımız ve asistanlarımız tarafından pratik derslerimiz bu laboratuvarlarda işleniyor.
- El becerisi önemli mi?
→ El becerisi önemli diyemem açıkcası. Yani el becerisi olan tabii ki de bir adım daha önde olabilir ancak çalışma ve azimle bu açığın kolayca kapatılabileceğine inanıyorum. Yani diş hekimliği yazmak isteyen bütün arkadaşlarımın mevcut bir el becerisi kesinlikle olmalıdır diyemem. Pratik yapılarak başarının yakalanacağına inanıyorum.
- Diş hekimliğinde uzmanlık var mı?
→ Diş hekimliğinde uzmanlık var evet. Beş yıllık fakülte eğitimi bittikten sonra DUS adı verilen sınava giriliyor.
- Tercih dönemindeki arkadaşlara, okuduğun üniversiteyi ve bölümü önerir misin?
→ Okuduğum üniversiteyi ve bölümü öneririm. Çünkü diş hekimliği eğitiminin en iyi verilen üniversitelerden biri olduğuna inanıyorum.
- Son olarak üniversiteye yeni geçen arkadaşlarımız için söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?
→ Öncelikle yeni üniversiteli arkadaşlarımı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Yeni bir hayatın başlangıcı olarak kendilerine en uygun okul ve bölümü seçmelerini temenni ediyorum.
SORULARINIZ İÇİN: