- Merhaba, seni biraz tanıyabilir miyiz?
→ Merhaba ben diş hekimliği birinci sınıf öğrencisi Sude Alkan
- Bulunduğun üniversitenin size sunduğu avantaj ve dezavantajlar nelerdir?
→ Faküktemiz KSBÜ’de yeni açılan bir fakülte. O yüzden sadece iki dönemiz. Öğrenci sayısının az olması hocalarımızla iletişimimizi kolaylaştırıyor. Dezavantajlarına gelirsek, poliklinikler ve bizim dersliklerimiz İİBF’nin yanında. Tüp fakültesinde olsa daha iyi olabilirdi çünkü çoğu dersimizi tıp fakültesinde görüyoruz. Laboratuvarımızda da eksikliklerimiz var. Rektörümüze ilettik sorunları çözeceklerini umuyoruz.
- Diş hekimliği okumak zor mu?
→ Evet zor. Bu bölüme ilgisi olmayıp puanım yüksek diye yazılacak bir bölüm değil. El becerisi gerektiriyor.
- Fakülte ve kampüs ortamı nasıl?
→ Kampüsümüz DPÜ ile ortak. DPÜ nün bütün imkanlarını kullanabiliyoruz. Çok geniş bir kampüs. Şehir içine de poliklinikker ve üst dönemlezimizin ders görebileceği derslikler olacak.
- Bulunduğunuz şehirde öğrenci olmak nasıl, kolay mı?(ulaşım, kira vs.)
→ Kütahya’da öğrenci olmak kolay. Eğer yakın arkadaşınızla beraber gelirseniz daha zevkli hale geliyor 🙂 ulaşım olarak tıp fakültesine çıkan otobüs hattı seferleri arttırılsa daha rahat ulaşımımız olur. Ama merkezden bir yere gitmek en fazla 15-20 dakikamızı alıyor. Ben merkezde bir apartta oturuyorum merkezde apartlar-yurtlar 750-1200 tl arasında değişiyor.
- Sınav sisteminiz nasıl, sınıfı geçmek kolay mı?
→ 2 vize 1 final şeklinde yıllık derslerimiz , 1 vize 1 final şeklinde de dönemlik derslerimizin sınavları oluyor. Pratiği olan derslerin aynı şekilde vize finalleri oluyor. Sınıf geçmek çok kolay değil fakat çok zor da sayılmaz.
- Diş hekimliği okumak masraflı mı, malzemeleri nasıl temin ediyorsunuz?
→ Diğer fakülteler göre kesinlikle masraflı. Her dönem yayımlanan malzeme listeleri ve dönem arası listeleri almak zorundayız.
- Teorik ve pratik dersler nasıl oluyor?
→ Teorik ve pratik dersler paralel yürütülüyor. 1. Sınıftaki Daf dersinin pratiğini dersliklerde , sonraki yıllarda preklinikte pratik eğitimleri almaktayız.
- El becerisi önemli mi?
→ Önemli. El becerisi olanlar çok daha kısa sürede işlerini bitirebiliyor . Fakat bu beceri olmasa bile 1. Sınıfta yapılan işler beceri kazandırmak için zaten.
- Diş hekimliğinde uzmanlık var mı?
→ Evet Dus ile 8 branştan birinde uzmanlık yapılabiliyor.
- Tercih dönemindeki arkadaşlara, okuduğun üniversiteyi ve bölümü önerir misin?
→ Eksikleri olsa da evet , öneririm.
- Son olarak üniversiteye yeni geçen arkadaşlarımız için söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?
→ Kendilerine, hobilerine fazlaca zaman ayırmalarını öneririm. Çünkü ilerleyen sınıflarda bunlara çok vakit olamayabiliyor.
SORULARINIZ İÇİN: