• Merhaba, seni biraz tanıyabilir miyiz?

→  Merhaba ben Tuba Nur Yılmaz Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 3. sınıf öğrencisiyim.

  • Sence hangi üniversitede Tıp okuduğun önemli mi?

→  Önemsiz denilemez tabii ki, aynı puan aralığındaki üniversiteler arasında avantajlar ve dezavantajlar güzel değerlendirilmeli. Mezun olduğumuzda her ne kadar hepimiz pratisyen hekim olsak da, verilen eğitim bizim meslek hayatımızı etkileyecek. Burada bizlerin işin içinde ne kadar bulunduğumuzun da büyük bir payı olduğunu düşünüyorum.

  • Bulunduğun üniversitenin size sunduğu avantajlar, dezavantajlar nelerdir?

→  Üniversitemiz hala sistemini oturtmaya çalışıyor, uzun vadeli planlarda bu sıkıntı çıkarabiliyor. Sınıf mevcudumuz fazla değil az öğrenci olunca haliyle hocalarımızla iletişimimiz de biraz daha kolay oluyor.

  • Tıp okumak zor mu?

→  Kolay değil 😀 Sınav dönemlerinde neden geldim diye söylenseniz bile sınav dönemini atlatınca bu histen kurtulacaksınız. Severek ve isteyerek geldiyseniz çokça iyi ki geldim de diyeceksiniz.

  • Fakülte ve kampüs ortamı nasıl?

→  Tıp fakültesi olarak genelde kampüste çok vakit geçirmiyoruz, kendi yemekhanemiz ve kendi kütüphanemiz olduğu için olabilir. Fakültemiz şehir dışında ama merkeze 20 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Hastane binamız şehir içinde olduğundan ulaşımı daha kolay. Kampüsümüzün içini güzel buluyorum vakit olduğunda gidilecek yerler var .

  • Bulunduğunuz şehirde öğrenci olmak nasıl, kolay mı? (Ulaşım, kira vs.)

→  Öğrenci olarak zorlukları fazla olan bir şehir değil. Avantajı küçük şehir olduğu için kiralar uygun. Her yere kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. Şehiriçi toplu ulaşım otobüs ile sağlanıyor. Şehirdışı seyahatler için tren yolu da mevcut.

  • Kadavrayı kaçıncı sınıfta gördünüz? Görünce neler hissetin?

→  Bizim fakültemizde bu yıl açılacaktı kadavramız ama üniversiteler erken kapandığı için göremedik.

  • Sınav sisteminiz nasıl? Komite nedir?

→  Komite sistemi. 5 ya da 6 kurul 1 finalden oluşuyor. Komitelerde belli bir başlığı görüyoruz mesela sinir sistemini işleyeceksek her dersin o başlıkla ilgili olan kısımlarını işliyoruz. Sinir sistemi fizyolojisi , anatomisi vs.

  • Sınıfı geçmek çok mu zor? Sürekli ders mi çalışıyorsunuz?

→  Dersleri alttan alamadığımız için sınıf geçmek zor olsa da her zorlukla beraber bir kolaylık var diyelim. Sürekli çalışmıyoruz en azından ben öyle yapmıyorum, örnek bir öğrenci olmayabilirim 😀 Planlı ilerlerseniz değerlendirebileceğiniz zamanlarınız olur ve derslerinize de yetişebilirsiniz.

  • Ders çalışırken nasıl metodlar uyguluyorsun, ezberin iyi olması gerekli midir?

→  Aslında bunu fakültede herkesin kendi kendine keşfetmesi gerekiyor. Derse ve hocaya göre de metodlar değişebiliyor. Ben slayt üzerine hocanın derste eklediği yerleri yazıyorum ve slayt üzerinden çalışıyorum. Not çıkararak çalıştığımda vakit yetiremiyorum.

  • Pratik derslere ne zaman başlıyorsunuz?

→  1. Sınıftan itibaren pratik derslerimiz oluyor.

  • Hastanedeki dersleriniz kaçıncı sınıfta başlıyor?

→  4. Sınıftan itibaren hastanede eğitime başlıyoruz.

  • TUS nedir?

→  Açılımı tıpta uzmanlık sınavı, uzman hekim olmak isteyenlerin girdiği sonrasında aldığı puana göre bölüm ve hastane tercihi yaptığı sınav.

  • Bölüm seçimi ne zaman yapılıyor?

→  Mezun olduğumuzda pratisyen hekim oluyoruz. İsteyenler TUS’a girip bölüm seçimi yapabilir. Yani üniversite bittikten sonra bölüm seçimi yapılabilir.

  • Tercih dönemindeki arkadaşlara, okuduğun üniversiteyi ve bölümü önerir misin?

→  Buyursunlar gelsinler, hem bölümümden hem üniversitemden memnunum. Ne istediklerinden emin olduktan sonra onlara uygun olup olmadığına karar vereceklerini düşünüyorum.

  • Son olarak üniversiteye yeni geçen arkadaşlarımız için söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

→  Öncelikle hayırlı olsun, üniversitede onları bekleyen arkadaşları olduklarını bilsinler, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız. Üniversite kendimizi geliştirmek için büyük bir fırsat, ağır bir bölüm olsa da başka işlere de vakit ayırabilirler.

SORULARINIZ İÇİN: