- Merhaba, seni biraz tanıyabilir miyiz?
→ PAÜ Tıp 2020 mezunuyum.
- Sence hangi üniversitede Tıp okuduğun önemli mi?
→ Bence önemli. Ama diğer bölümlere göre ilerisi için çok fazla şey ifade etmiyor. Kendini geliştirdiğin sürece sorun yok yani.
- Bulunduğun üniversitenin size sunduğu avantajlar, dezavantajlar nelerdir?
→ Avantaj olarak üniversitenin akreditasyona sahip olması önemli benim için. Ve onun dışında hastanenin yeni ve buyuk olması bir avantaj. Dezavantajı okul gereksiz bir zorlama içinde bence. Kütüphanede çok büyük değil
- Tıp okumak zor mu?
→ Tıp okumak zor değil. Sadece çalışmayı seversen okumak daha zevkli Hale geliyor. Çalışmayı hayatına oturtamazsan zorlanırsın. Ama sanıldığı kadar zor değil kesinlikle.
- Fakülte ve kampüs ortamı nasıl?
→ PAÜ’nün tıp fakültesi ana kampüse yakın ama çok merkezi de değil. Kampüsü geniş ve güzel.
- Bulunduğunuz şehirde öğrenci olmak nasıl, kolay mı? (Ulaşım, kira vs.)
→ Ben ailenin yanında kaldığım için çok kira ve geçim konusunda yardımcı olamayacağım ama Denizli’de kiralar çok ucuz değil onu söylemek isterim.
- Kadavrayı kaçıncı sınıfta gördünüz? Görünce neler hissetin?
→ İlk yıldan kadavra görmeye başlıyorsunuz. Kadavra görünce normal bir ders materyali olarak yoruyorsun ve ilk günden sonra hiçbir problemin olmuyor
- Sınav sisteminiz nasıl? Komite nedir?
→ PDÖ sistemi var. Her modül sonu bir sınav oluyorsun. İki aylık book sonunda da genel sınavın oluyor. Sınavları çok kolay değil.
- Sınıfı geçmek çok mu zor? Sürekli ders mi çalışıyorsunuz?
→ Sınıfı geçmek çok zor değil. Son haftalar iyi bir tekrar be çalışmaya sınıf geçilir.
- Ders çalışırken nasıl metodlar uyguluyorsun, ezberin iyi olması gerekli midir?
→ Ders çalışırken okumak ve soru çözmek bence en hızlı ve kalıcı öğrenme oluyor. Bol bol textbook okumak bence önemli. İleride bu önemi daha iyi kavrıyorsun. Ezberinin iyi olması yakın vadedeki sınavların için avantaj olabilir ama ne kadar iyi olursa olsun illaki unutacaksın. Unutmamak için konuyu veya çalıştığın şeyi anlayarak ve kavrayarak çalışırsan unutmazsın ve altyapısı iyi bir doktor olarak mezun olursun. Belki dereceyle mezun olmazsın ya da TUS’ta uber puanlar alamazsın bu yöntemle ancak kendine güven, ilerisi için alanında basarili bir hekim olman için inan bana en iyi yöntem anlayarak ve araştırarak çalışmak. Yabancı kaynaklardan okumak makalelerin takip etmek textbook ları anadilinde okumak da sana çok şey katacak emin olabilirsin.
- Pratik derslere ne zaman başlıyorsunuz?
→ Pratik derslere tam anlamıyla ikinci üç senede başlarsın.
- Hastanedeki dersleriniz kaçıncı sınıfta başlıyor?
→ Hastanedeki dersler yukarıda belirttiğim gibi başlıyor.
- TUS nedir?
→ Tus ihtisas yapmak isteyen hekimlerin girmek zorunda olduğu bir sınav.
- Bölüm seçimi ne zaman yapılıyor?
→ Bölüm seçimini bu sınavdan sonra yapıyorsun.
- Tercih dönemindeki arkadaşlara, okuduğun üniversiteyi ve bölümü önerir misin?
→ Çok rahat bir üni olduğunu söyleyemem. Bunun kesinlikle bilincinde olarak gelmeleri gerekir. Ancak şehir, hastane ve okul açısından iyi bir üniversite. Puana göre tercih yapmak mantıklı olacaktır.
- Son olarak üniversiteye yeni geçen arkadaşlarımız için söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?
→ Tıp fakültesine geçen arkadaşlarım için en güzel önerim erken yıllardan İngilizcelerini geliştirmeleri. Okul sunumları dışında bol bol text book okumalarını öneririm. Çok yüksek puanlar almak için bir yarış ve kasıntı hali içine girmesinler. Zaten stresli olan üniversite hayatını daha da stresli hale getirmesinler. Hedefleri ne ise çalışıp peşinden gitsinler. Şimdiden tebrik ediyorum, mesleğinizin ilk adımını kutlarım.
SORULARINIZ İÇİN: