• Merhaba, seni biraz tanıyabilir miyiz?

→ Merhaba ben Betül Kanca. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nde okuyan 3.sınıf öğrencisiyim.

  • Hemşirelik eğitimi kaç yıl sürüyor?

→ 4 senelik bir eğitim alıyoruz.

  • Hemşirelik bölümünü neden seçtin, istediğin bir bölüm müydü?

→ Açıkçası bu bölümü seçerken pek istekli değildim fakat eğitim aldıkça hemşireliğin ne kadar hoşuma gittiğini insanlara nasıl yardım edebileceğimi öğrendikçe bölüme olan ilgim arttı ve sevmeye başladım.

  • Atama süreci nasıl ? Okul bittikten sonra herhangi bir sınava giriyor musunuz?

→ Kpss’ye girip atanma olasılığın diğer mesleklerin atanmasından daha fazla. Önü  açık bir meslek grubu hemşirelik.

  • Staj yapıyor musunuz? Bu süreci bize anlatabilir misin?

→ Evet staj yapıyoruz. İlk dönem sadece eğitimi teorik olarak görüyoruz ve sonraki dönem pratik için stajlara çıkıyoruz. Haftanın belli günleri hastanelerde dağıtıldığımız servislerde görev yapıyoruz.

  • Hemşireler nerelerde çalışabilir?

→ Tüm sağlık kuruluşlarında çalışabiliriz. Devlet veya özel farketmiyor.

  • Bulunduğun üniversitenin size sağladığı avantaj ve dezavantajlardan bahseder misin?

→ Avantajlarından bahsedersek eğitim gerçekten çok iyi. Hocalarımız bizi her güncel konudan haberdar ediyor. Staj yaptığımız hastane ise fakültemizin hemen yanında.

Dezavantaj olarak bölümümüzün ana kampüs içerisinde olmaması biraz şaşırtmıştı beni. Ana kampüse uzak olması da başka bir neden. Kampüste olan etkinliklere ulaşım çok zor ve genellikle katılamıyoruz.

  • Fakülte ve kampüs ortamı nasıl?

  → Ortam olarak gayet iyi. Etkinlikler düzenlenir, seyahat turları yapılır, yazar dinletileri oluşturulur vs.

  • Bulunduğunuz şehirde öğrenci olmak nasıl, kolay mı?(ulaşım, kira vs.)

→ Gayet kolay. Zaten küçük bir şehir olduğundan ulaşımı çok kolay ve rahat. Ulaşmak istediğiniz yerler birbirlerine yakın.

  • Pratik dersleriniz nasıl oluyor? Bahseder misiniz?

→ Laboratuvarlarda mankenler üzerinde pratik yapıyoruz. Hocalarımızın belirlediği konularda topluluk veya tek kişi olarak mankenlere bilgilerimizi aktarıyoruz ve bu bilgileri mankenler üzerinde uygulayarak eğitimimizi güçlendiriyoruz. Hangi konu üzerinde eğitim aldıysak laboratuvarda ilgili materyali bulup kendi bilgilerimizi üzerinde deneyimleyip pratik yönden kendimizi geliştiriyoruz.

  • Sınav sisteminiz nasıl? Sınıfı geçmek zor mu?

→ Sınav sistemi her hoca için faklı. Kimisi test, kimisi klasik, kimisi de karışık sınav yapabiliyor. Sınıf geçmek o kadar da zor değil. Çalıştığınız sürece hiçbir sınav size zor gelmeyecektir.

  • Tercih dönemindeki arkadaşlara, okuduğun üniversiteyi ve bölümü önerir misin?

→ Büyük şehirlerden gelen öğrenciler için ilk başta şehir çok küçük gelecektir. Ama sessiz sakin bir yer. Okuduğum üniversite ve bölümü ise gerçekten seviyorum. Sadece hemşirelik bölümünün ana kampüste olmaması biraz üzmüştü beni.

  • Son olarak üniversiteye yeni geçen arkadaşlarımız için söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

→ Arkadaşlar istemediğiniz bölümleri kesinlikle yazmayın. Bu sizi ileride hayal kırıklığına uğratmasın. Umarım hepiniz bölümünü mesleğini seven ve layıkıyla yerine getiren bir birey olursunuz. Zor bir dönemden ve sınavdan geçtiniz. Umarım her şey dilediğiniz gibi gönlünüzce olur.

SORULARINIZ İÇİN: