- Merhaba, seni biraz tanıyabilir miyiz?
→ İsmim Beyzanur atasoy sakarya üniversitesi tıp fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim
- Sence hangi üniversitede Tıp okuduğun önemli mi?
→ Evet
- Bulunduğun üniversitenin size sunduğu avantajlar, dezavantajlar nelerdir?
→ Tıp fakültesine yazık ki kendi kampüsünden çok uzakta izole bir yerde. Ulaşım konaklama sosyal imkanları çok iyi değil. Avantajları da öğrenci dostu olmaları diyebilirim.
- Tıp okumak zor mu?
→ Sınıfta kaldım ama bence yine de o kadar da zor değil. Sınıfta kalmak için özel bi çaba göstermek gerekiyor çalışmamak için. Belk çok yüksek ortalama yapmak zordur ama sınıf geçmek çok da zor değil bi şekilde halloluyor.
- Fakülte ve kampüs ortamı nasıl?
→ Kampüs ortamı çok güzel. Fakülte ortamı köy, inekler doğa falan
- Bulunduğunuz şehirde öğrenci olmak nasıl, kolay mı? (Ulaşım, kira vs.)
→ Okulun çevresindeki evlerin kiraları ucuz hastanenin çevrsinde de aynı şekilde kolay ev bulunuyor diye düşünüyorum. Ulaşım da bi bisikletin olsa her yere gidersin istediğin gibi küçük şehir sonuçta.
- Kadavrayı kaçıncı sınıfta gördünüz?
→ Okulun ilk günü gördüm. Sonra hep gördük yani
- Görünce neler hissetin?
→ Hiçbir şey hissetmedim. Formaldehit kokusu biraz keskin o zorladı. Kadavra zaten plastik gibi bir şey onun bi insan olduğunu düşünüp derin düşüncelere dalmazsan insanı pek de etkilemiyor. Ama bi kere bu adam kimdi çocuğu var mıydı falan diye düşüncelere dalmıştım biraz hüzünlenmiştim. Bir kere oldu bu abartılacak bir şey değil.
- Sınav sisteminiz nasıl? Komite nedir?
→ Her yıl 5 -6 tane komite olur. Tek sınav 100 soru. O kurul döneminde gördüğün tüm dersleri içerir. Her dersten belli sorunun üstünde doğru yapmazsan baraj yersin doğrularından düşer. Bu genelde %50.10 sorunun mesele 3 tanesini doğru yaparsan 5ten 2 tane doğrun eksik odluğu için netin 1 olur. Eksiye de düşersen komiteden düşük alırsın. Önemli olan baraj yememek. Önce zarar verme gibi bi kural da Önce baraj yeme.
- Sınıfı geçmek çok mu zor? Sürekli ders mi çalışıyorsunuz?
→ Yoo geçmekten daha zoru kalmak.
- Ders çalışırken nasıl metodlar uyguluyorsun, ezberin iyi olması gerekli midir?
→ Ders çalışmak konusunda pek uzman sayılmam, bi tarzım yok. Dersi dinlemek bayağı işe yarıyor, bazı dersler kesinlikle dinlenmeli.
- Pratik derslere ne zaman başlıyorsunuz?
→ Hemen başlıyoruz. Pratik zaten o kadar değişik bir şey değil beyaz önlük giyiyorsun deney yapıyorsun başlarda eğlenceli gelebilir. Sonra normal bir ders işte.
- Hastanedeki dersleriniz kaçıncı sınıfta başlıyor?
→ 4. sınıfta
- TUS nedir?
→ Tıpta uzmanlık sınavı
- Bölüm seçimi ne zaman yapılıyor?
→ Okul bitince
- Tercih dönemindeki arkadaşlara, okuduğun üniversiteyi ve bölümü önerir misin?
→ Tıp öneririm ilgisi olanlara üniversiteye de gelin güzel sıcak samimi bir ortam güzel
- Son olarak üniversiteye yeni geçen arkadaşlarımız için söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?
→ Nerde okuduğunuz üniversitenin imkanları tabii ki önemli ama çok da büyük bir mevzu değil abartmayın önemli olan siz kendinizi ne kadar geliştirebilirsiniz elinizdeki imkanları ne kadar kullanabilirsiniz kendinize ne gibi imkanlar yaratabilirsiniz. Sakarya üniversitesi tıp fakültesi çok zor dönemlerden geçti bir kantini yolu bile yoktu ama o zamanlarda okuyan üst dönemlerimiz harikalar yaratmışlar. Şartlardan şikayet etmek yerine şartları değiştirin çok zor bir şey değil.
SORULARINIZ İÇİN: