Bir çalıştaydan ziyade SİHAT hakkında konuşulan, bilgi alışverişi yapılan bu kampta şu konular konuşuldu:

1. Bizi buraya getiren nedir?

Bizi buraya getiren şey aslında yeni bir yol çizmek ve yol arkadaşları bulmak, etrafımıza kayıtsız kalamadığımız için, gönüllülük faaliyetlerini üniversitelere entegre etmek ve bizden sonraki arkadaşlarımıza da bunu aktarabilmek için ve fakülte eğitimi dışında öğrenmemiz gereken çok şey olduğunu düşündüğümüz için buradayız.

2. Neye ihtiyacımız var? Fakültelerde neye ihtiyaç var? Hangi boşluğu dolduruyoruz?

İyi bir hekim olmaya ve hekimken iyi olmaya, meslek etiği ve ahlakına, bunları öğrenmeye, yapılan iyilikleri ve rastlanan iyi olayları da duymaya ve duyurmaya, akademik anlamda kendimizi geliştirmeye ve okul sonrası oluşacak boşluğu doldurmaya ihtiyacımız var.

3.      SİHAT ne değildir? Diğer topluluklardan farkı nedir? SİHAT ne yapmaz?

Hiyerarşisi olan, bağış toplayan bir topluluk değildir. Bir hareketin, derneğin, ideolojinin, siyasi görüşün, cemaatin, tarikatın parçası veya bunlardan herhangi birine bağlı değildir! Yapmış olmak için faaliyet yapmaz.

4.      SİHAT kurulları ne şekilde olmalı, koordinasyon sistemi nasıl işlemeli?

Yönetim Kurulu: Üniversitelerdeki yerel yönetim kurullarıdır

Kurucu Kurul: İstişare kampında yer almış, SİHAT işleyişinin belirlenmesinde rol alan 18 kişiden oluşur.

Koordinasyon Kurulu: Toplulukların faaliyetlerinden sosyal medya üzerinden haberdar olur. Koordinatörler genel kurul whatsapp grubunda da olacağından habersiz kalmayacaktır.

Genel Kurul: Üniversitelerdeki SİHAT başkan ve yardımcıları, koordinasyon kurulu, kurucu kuruldan oluşur.

Mezun SİHAT: Gelecekteki ihtiyaçlarımızı gözlemleyeceğimiz bir profil oluşturacağından, üretilecek projeleri göstermiş olacaklar.

Danışman SİHAT: Gerek olduğunda SİHAT üyeleri tarafından danışılıp fikir alınacak kişilerden oluşur.

5.      Yeni SİHAT’ler ne şekilde açılmalı?

Sıfırdan topluluk kurmak yada isim değiştirerek SİHAT olmak üzere bize ulaşan kişilere; amaçlarını, planlarını soran (topluluklar koordinatörü tarafından hazırlanmış olan) form ve ekibin motivasyon mektubuyla beraber değerlendirilir. Genel kurula sunulur, itiraz gelmemesi halinde topluluk kurulabilir.

6.      Çalışma yöntemimiz nedir?

Kontrol değil takip yapılır, ufak hatalara izin vererek tecrübe kazanımı sağlanır, ilke ve ideallere aykırı olmayan işbirliklerine açık olunmalıdır. Herkes yaptıklarından kazanım elde ediyor olmalı.

7.      Motivasyonumuzu sağlamak ve aidiyetimizi diri tutmak amacıyla neler yapabiliriz?

Alt dönemlerle ilişkilerimizi arttırmak ve kuvvetlendirmek, tanıtımları artırmak, kararlar ortak alınmalı, kamp ve çalıştaylara katılımcıların yeni insanlardan seçilmeli, gruplar dinamik tutulmalı, muhabbetin devamı sağlanmalı.